nega na domu ljubljana
Zdravje

Nega na domu Ljubljana, ki poskrbi za vse potrebe starostnikov

Velikokrat se zgodi, da ljudje v starosti potrebujejo različne pomoči. Ena takih je tudi nega na domu Ljubljana, ki je namenjena tistim starostnikom, ki si sami ne morejo več ali pa vsaj težko pomagajo pri različnih vsakodnevnih opravilih. Junaki na domu so skupina strokovno usposobljenih delavcev, ki požrtvovalno pomagajo in skrbijo za tiste, ki oskrbo najbolj potrebujejo. Oskrba na domu v Ljubljani je odlična storitev za vse tiste družine, kjer si starejši želijo mirno starost dočakati v varnem objemu lastnega doma. Poleg tega pa se zanjo odločajo vsi tisti svojci, ki zaradi vsakodnevnih družinskih in službenih obveznosti ne morejo ves čas skrbeti za starejšega družinskega člana. Ste med njimi tudi vi? Potem se odločite za Junake na domu in svojemu sorodniku privoščite vrhunsko oskrbo.

Lažja in težja nega na domu Ljubljana

Poznamo dve osnovni obliki nege na domu, ki zajemata različne storitve in opravila. Pri lažji obliki pomoči gre za opravljanje običajnih dnevnih opravil, ki jih starostnik zaradi različnih telesnih in gibalnih ovir težko opravi sam. Čeprav za večji del osebne higiene in ostala lažja opravila praviloma poskrbi sam, pa mu dodaten par mladih rok še kako prav pride. Za vse tiste, ki se soočajo s težjimi oblikami bolezni in težav, pa je bolj primerna naprednejša oziroma težja nega na domu (Ljubljana in drugi kraji po Sloveniji). Njen program je posebej prilagojen, izvajajo pa ga tisti najbolj izkušeni in usposobljeni delavci.

Storitev težje oblike pomoč starejšim na domu pri vsakodnevnih opravilih praviloma obsega:

  • intenzivna pomoč na domu pri različnih temeljnih dnevnih opravilih,
  • pomoč pri osebni negi in higieni (kopanje, tuširanje, umivanje zob in las, britje, striženje nohtov),
  • vsakodnevna pomoč pri oblačenju in slačenju,
  • pomoč pri hranjenju in pitju,
  • skrb za vsakodnevno gibanje po stanovanju, razgibavanje in hoja s pripomočki ali brez njih, podpora pri vstajanju s postelje, stola ali invalidskega vozička,
  • opravljanje osnovnih življenjskih potreb,
  • varovanje in nadziranje starostnika preko noči,
  • vzdrževanje in nega osebnih ortopedskih pripomočkov starostnika.

Zaupajte najboljši ekipi

Vsak si za svojega družinskega člana želi le najboljše in če bi le lahko bi zanj poskrbel kar sam. Ker pa nas sodobni način življenja sili v nenehno hitenje, vam storitev nega na domu (Ljubljana in druga mesta v Sloveniji) pride še kako prav. Ko vsakodnevno skrb zaupate neki tuji osebi pa je zelo pomembno, da ji popolnoma zaupate. Popolno zaupanje je ključnega pomena tudi pri starostniku samem, ki se bo zato bistveno bolje počutil. Prav to je tudi razlog, da ekipa Junakov na domu ves čas gradi na prvovrstni uporabniški izkušnji in pristnih medsebojnih odnosih.

Rate this post