TPS terapija
Zdravje

TPS terapija zavira simptome demence

Se tudi vam zdi, da eden izmed vaših bližnjih boleha za demenco? TPS terapija učinkovito zavira napredovanje znakov demence oz. jih ublaži. Preberite več informacij o tej terapiji in se pozanimajte, kako lahko pomagate oboleli osebi.

Transkranialna pulzna stimulacija je najmodernejši postopek za zdravljenje vseh vrst demence. Ker zaenkrat za Alzheimerjevo bolezen (in ostale oblike) demence še ne poznamo zdravila, je omenjena terapija odličen način, da oboleli osebi vsaj malo izboljšamo kakovost življenja. Terapija je najbolj učinkovita v zgodnji fazi demence, vseeno pa lahko bolnikom pomaga tudi v naprednejših fazah bolezni. S terapijo skušamo upočasniti napredovanje simptomov bolezni ali pa jih vsaj nekoliko ublažiti, če so se le-ti že bolj razvili. TPS terapija ne predstavlja nobenih bolečin za bolnika, opravljena pa je v zgolj 30 minutah. Terapija ne zahteva kakšnih posebnih predpriprav – bolnik zgolj sedi na stolu terapevt pa s posebnim svinčnikom obriše lobanjo bolnika v treh smereh, da se izvede kalibracija, nato pa se na predel lobanje, ki je podvržen terapiji nanese ultrazvočni gel in postopek je končan. Po končani terapiji je potrebno bolniku umiti ali pa vsaj obrisati glavo, da se odstrani ultrazvočni gel in to je vse. Nobenega posebnega stresa ali bolečin za bolnika. Terapija dokazano krepi spomin, gibalne aktivnosti, pomaga pri orientiranosti, zmanjša znake depresije in še marsikaj drugega. Na kratko rečeno omogoči bolniku z demenco vsaj še nekaj let dostojnega, samostojnega in srečnega življenja. Svetujemo vam torej, da se pozanimate, kje v vaši bližini se izvaja omenjena terapija, nato pa svojca naročite na prvi termin – verjemite, da ne boste obžalovali.

Alzheimerjeva bolezen zaenkrat še ne pozna zdravila, na srečo pa se da s TPS terapijo kar dobro pomagati bolniku. Prej ko ga pripeljete na terapijo, bolje bo in več učinka bo imela terapija. Nikar torej ne odlašajte z obiskom zdravnika – takoj ko posumite na demenco, posadite bolnika v avto in ga odpeljite na pregled.

Rate this post