Turizem

Lovrenška jezera so idealna lokacija za naslednji izlet

Če iščete kakšno idejo kam na naslednji izlet, so Lovrenška jezera idealna odločitev za vas, ob kakšnem lepem sončnem vikendu. Tja se lahko napotite skupaj z družino ali prijatelji, saj je vedno bolje potovati v krogu tistih, katere imamo radi in nam lahko polepšajo dneve le z njihovo prisotnostjo. Slovenski popotnik Tomaž Gorec je obiskal Lovrenška jezera na Pohorju in napisal lep prispevek, kateri je objavljen na njegovem blogu, https://www.tomazgorec.si/lovrenska-jezera/, kjer si ga lahko preberete tudi vi. Poglejte si tudi video prispevek, ki pa je objavljen na njegovem YouTube kanalu, da si boste bolje lažje predstavljali kakšne lepe kraje imamo v naši mali Sloveniji in jih boste morebiti tudi v obiskali, ko boste imeli čas. Kje točno pa se nahajajo ta prelepa Lovrenška jezera?

Lovrenška jezera se nahajajo med Ribniškim Pohorjem in Roglo na nadmorski višini 1520 metrov. Ogledamo si lahko veliko majhnih jezer, prečudovite temno modre barve, katere objemajo lesene brvi po katerih se lahko sprehodimo do vsakega posameznega jezera. Ta jezera zavzemajo skupaj kar 22 hektarjev in se napajajo le z deževnico, zato nivo vode niha glede na padavine. Na začetku obiska si lahko ogledate tudi razgledni stolp iz katerega se vidi celotno območje, med samim ogledom močvirij pa si lahko ogledate še Roglo in se sprehodite po popularni poti med krošnjami, ki je dolga le 1 kilometer in vam bo vzela približno pol ure, če si vzamete čas in uživate v lepih razgledih. Je pa res,da treba plačati za vstopnino, vendar se na koncu vse splača.

Lovrenška jezera objemajo tudi lepi, košati gozdovi, kateri so v poletnih časih še posebej lepi zaradi njihove živo zelene barve. Seveda, ko obiščete Lovrenška jezera (ali kakršne koli ostale naravne znamenitosti kje drugje), bodite spoštljivi do narave in ne puščajte odpadkov za sabo, temveč sproti pospravljajte za sabo in ne zganjajte nepotrebnega hrupa. Pomembno je, da skrbimo za naše okolje in ga ohranjamo čistega, saj je ravno čistoča narave ta lepota in s tem pokažemo tudi naš spoštljiv odnos do nje. Tako bomo še bolje uživali v vseh lepotah, ki nam jih ponuja naša dežela.

Dan danes je zelo pomembno, da se malo sprehodimo po naravi in zadihamo svež zrak, saj smo zaradi vsega dela, služb in tehnologije vedno več zaprti v notranjih prostorih. To ponavadi pelje do stresa, slabega imunskega sistem, bolečine v hrbtu in izgorelosti. Prav tako pa je pomembno, da začnemo spoštovati našo majhno Slovenijo, katera nam ponuja polno naravnih znamenitosti, katere hrepenijo po našem obisku. Dobro je, da začnemo spoštovati kar nam ponuja naša narava in se za njo tudi malo bolje zanimamo. Namen slovenskega popotnika, blogerja, fotografa in podjetnika Tomaža Gorca je ravno to, da pokaže kaj vse lahko obiščemo in, da glede na to kako majhna je Slovenija, je v njej veliko zanimivih znamenitosti za katere jih večina ljudi še ne ve. S pomočjo njegovih prispevkov boste lahko našli naslednjo lokacijo za družinski izlet, ter boste tako ustvarili prelepe spomine. Ne pozabite narediti kakšnih fotografij, da jih boste lahko pokazali ostalim, ki Lovrenška jezera še niso obiskali, ampak mogoče bodo.

Rate this post