predjamski grad
Turizem

7 najlepših krajev v Sloveniji po našem izboru

Slovenija je prekrasna dežela, ki se lahko pohvali z nešteto lepimi kraji. Težko je bilo narediti izbor 7 krajev oz. pokrajin, ki so nam osebno najbolj všeč, saj je v Sloveniji konkurenca zares velika in težko je izluščiti tiste kraje, ki so nam res najbolj pri srcu, saj jih je veliko, ki jih preprosto obožujemo. No, pa smo si vseeno vzeli nekaj časa za premislek, in na koncu nam je uspelo sestaviti seznam 7 najlepših krajev v Sloveniji po našem izboru. Izbor je narejen spodaj, kjer si o vsakem kraju lahko nekaj malega tudi preberete.

Verjamemo, da vam bodo te ideje lahko prišle prav pri načrtovanju vašega naslednjega izleta po Sloveniji, najverjetneje pa večino teh lokacij oz. krajev že poznate, vprašanje je le, ali ste jih že obiskali in ali jih planirate še kdaj. Kakorkoli že, da ne bomo preveč dolgovezili – menimo, da je najbolje, da se kar lotimo opisovanja vsakega posameznega kraja na tem seznamu, da jih lahko bolje spoznate:

1.) Blejsko jezero

Slovenija se lahko med drugim pohvali s številnimi jezeri, ki krasijo našo deželo. Nekatera jezera so naravna, spet druga so bila narejena umetno. Jezera, ki so bila umetno narejena so pogosto tarča zagretih ribičev, saj imamo v Sloveniji kar nekaj takšnih jezer, ki se lahko pohvalijo v ribami kapitalnih velikosti. Blejsko jezero ne spada med jezera, ki bi bila umetno narejena, vsekakor pa je to jezero v Sloveniji (vsaj po prepoznavnosti) številka ena. Le malo je jezer, ki bi bila tako zanimiva, kot Blejsko jezero, saj ima to jezero v sredini otok, na katerem se nahaja cerkev, kar je vsekakor zanimivo za številne domače, kot tudi tuje obiskovalce.

Blejsko jezero si morate ogledati, če si ga seveda še niste, saj svojim obiskovalcem ponuja zares veliko lepega. Če se boste odpravili na Bled, vam svetujemo, da si ogledate tudi znameniti grad, ki se nahaja na pečini nad samim jezerom. Ta grad je pogosto najet za organizacijo porok ali drugih svečanih dogodkov, zato v kolikor tudi sami iščete idejo za nekaj podobnega, lahko razmislite o najemu tega gradu.

blejski grad

2.) Piran in slovenska obala

Piran velja po mnenju številnih za najbolj romantično mesto v Sloveniji? Po našem mnenju gre za zares zelo simpatično mestece, ki je zelo primerno za eno ali več dnevni izlet. V kolikor se boste v Piran odpravili za en dan, boste imeli dovolj časa, da si ogledate vse, kar je tu pametnega za videti, saj gre za malo mestece, ki se ga prehodi v relativno kratkem času. V kolikor si boste želeli ogledati kakšne znamenitosti, muzeje, akvarij itd. – potem je pametno, da Piran obiščete enkrat, ko bo vse to odprto, kajti če se boste v Piran odpravili ob nepravem času se prav lahko zgodi, da boste naleteli na zaprta vrata, kar pa vam lahko pokvari vaše potovanje.

V Piranu pa se seveda lahko odločite za nekoliko daljši oddih, saj je konec koncev lociran na slovenski obali, kjer se v poletnih mesecih lahko tudi kopate in sončite. V kolikor bi si želeli preživeti več dni na slovenski obali oz. natančneje v Piranu, si lahko najamete hotelsko sobo (povemo vam lahko, da ne spadajo med najcenejše), lahko se odločite, da boste prenočili v hostlu, verjetno najbolj priljubljena opcija za večino Slovencev pa je najem apartmaja, kjer se boste lahko počutili kot doma. V kolikor boste na slovenski obali oz. v Piranu iskali apartma za najem, boste na spletni strani www.apartmaji-slovenija.com lahko našli dobro in tudi ugodno ponudbo le teh.

3.) Kranjska Gora z okolico

Kranjska Gora je kraj, ki je med Slovenci zelo priljubljen. Svojim obiskovalcem ponuja številne možnosti za športno udejstvovanje tako pozimi, kot tudi poleti. V kolikor ste ljubitelj gora in gorskega zraka, potem je čas, da se odpravite v Kranjsko goro in raziščete vse zanimivosti, ki se nahajajo tu naokrog. Nekaj idej: obiščite Zelence, odpravite se na ogled Planiške velikanke, prav tako je dobra ideja ogled jezera Jasna, ki se nahaja v Kranjski Gori… Kranjska Gora je tudi dobro izhodišče za obisk Bleda in Bohinja.

4.) Štanjel na Krasu

V kolikor iščete romantična in prikupna mesteca v Sloveniji, potem je Štanjel pravi naslov za vas. Gre za mesto, ki se nahaja na Krasu in ponuja vse, kar se pričakuje od Kraškega sveta. Verjamemo, da boste lahko v Štanjelu našli tudi številne dobre restavracije, ki ponujajo izvrstno pripravljene jedi. Odlična ideja za enodnevni izlet z družino, prijatelji ali partnerjem.

5.) Triglavski narodni park

Kot smo že omenili, je Kranjska Gora kraj, ki si ga vsekakor morate ogledati. Ni pa Kranjska Gora edina dobra lokacija na Gorenjskem, ki svojim obiskovalcem veliko ponuja. Celoten Triglavski narodni park je zelo priljubljena destinacija za vse, ki imajo radi hribe in imajo na splošno radi aktivnosti na prostem. Lahko se odpravite v Triglavski narodni park z vodičem, ki bo poskrbel, da boste ostali na pravi poti, prav lahko pa se tudi odločite, da boste Triglavski narodni park obiskali sami in tako uživali v miru, ki ga ta lokacija vsekakor lahko ponudi na pretek.

6.) Slap Peričnik

V kolikor imate radi lepe slapove, potem se morate odpraviti do slapa Peričnik, ki je po našem mnenju skoraj zagotovo eden najlepših slapov v Sloveniji. Očarala vas bo možnost, da si lahko slap ogledate iz vseh zornih kotov, saj se lahko odpravite na “sprehod” okoli njega. To je zelo zanimiva, med drugim pa prav razburljiva izkušnja, tako da vsekakor vam priporočamo, da se odpravite tja in si naredite nekaj dobrih fotografij za spomin.

slap peričnik

7.) Bovec z okolico

V kolikor imate radi gore, rafting in naravo na splošno, bo Bovec s svojo okolico odlična izbira. Bovec svojim obiskovalcem ponuja veliko zanimivega. Lahko se naprimer odpravite na rafting, lahko se povzpnete na najrazličnejše gore, kar pa je še najbolj zanimivo je to, da se lahko odpravite tudi v Tolmin in Kobarid, ki vam prav tako lahko ponudita zelo veliko, še posebej v kolikor vas zanimata prva in druga svetovna vojna. V teh krajih je namreč veliko muzejev, bunkerjev in ostalih zanimivosti iz teh časov.

Rate this post