športska-prehrana
Zdravje

Ajda za vaše zdravje

Vam primanjkuje vitaminov in mineralov?

Potem je trava ajda: https://maln.eu/ajda/ idealna rešitev za vas. Ja, prav ste slišali. Ajda je vrsta trave; zeljnarica. Je trava, ki je nezahtevno za vzgajati in je odporna tudi v neugodnih razmerah. Ajda je polna vitaminov in mineralov, rečemo lahko, da vsebuje baker, fosfor, cink,… Uravnava tudi našo prebavo, saj vsebuje kar nekaj esencialnih aminokislin. Ajda je tudi priporočena za tiste, ki imajo slabo srce in ožilje. Poleg vseh teh zdravstvenih učinkov pa tudi znižuje raven holesterola, previsok krvni tlak in pomaga pri lažjem pretoku krvi skozi žile .Primerna je tudi za bolnike, ki obolevajo za sladkorno boleznijo in za tiste, ki imajo ciliakijo.

Ajdo shranjujemo v zaprti, ki je dobro zaprta ter v hladnem prostoru brez vlage.

ajda

Iz ajde lahko pripravimo veliko različnih izdelkov, kot so ajdova kaša, ajdova moka in ajdov zdrob. Ajdova kaša je dandanes v domači kuhinji zelo uporabna, saj jo lahko vključimo tako v glavne jedi, kot v sladice, juhe, solate,…prav tako pa je pa je za samo pripravo zelo enostavna. Ajdovo moko bogatijo beljakovine, vlaknine in minerali. Iz nje lahko pripravimo vse, kot z navadno belo moko; testo, žgance, palačinke,..

Zanimivost ajde je tudi, da jo uporabljajo za izdelovanje nekoliko nižjih prilagodljivih vzglavnikov. Polnjen je z ajdovimi luščinami, katere odlično prevajajo toploto in vlago, zato so primerni za ljudi, ki se radi potijo. Ena najboljših prednosti je definitivno ta, da lahko njegovo višino uravnavamo sami, saj ga lahko polnim sami.

Vse te izdelke si lahko zagotovite v trgovini Maln, ki s nahaja v Domžalah, vse skupaj pa lahko naročite preko spleta, in si ogledate še vse ostale ponudbe, ki vam jih trgovina Maln ponuja. Trgovina ima na izbor tudi različne vrste medu, dobite pa lahko tudi druge vrste žit in kaš. Za več informacij lahko pokličete v trgovino na telefonsko številko, ki jo najdete na njihovi spletni strani, ali pa jim pišete na njihov e-mail račun.

Rate this post