zaščitne maske
Zdravje

Uporaba zaščitne maske

Zaščitna maska je danes izrednega pomena. V kolikor kolebate pred odločitvijo ali masko nositi ali ne, pomislite ne samo nase ampak tudi na druge, saj lahko z nošenjem maske preprečite marsikateri resnejši dogodek. Z nošenjem zaščitne maske zaščitite tako sebe kot druge. Danes je veliko polemike pri debatah, ali so zaščitne maske potrebne ali ne. Kako vemo, da nas varujejo pred vdorom virusa in bakterij v naše telo? Ali so dovolj dobre? Živimo v svetu, kjer se dnevno rešujemo z takšnimi in podobnimi vprašanji. Nemalo kdo je moral svoje življenje spremeniti in se prilagoditi trenutni situaciji, tudi z nošenjem zaščitne maske.

Omenjene zaščitne maske vas lahko zaščitijo pred 92% škodljivih delcev v zraku okoli vas. Tri slojna zaščitna maska z elastično vrvico, ki jo pritrdite okoli svojih ušes, seže preko brade, in nosu. Njen namen je predvsem zaščita dihalne poti pred vdori škodljivih delcev iz okolja. Maske lahko dobite v različnih pakiranjih, njihova cena pa se razlikuje glede na količinski odvzem.

Na voljo so vam tri slojne zaščitne maske, pri katerih je prvi in zadnji del sestavljen iz pletene tkanine, sredinski sloj pa je narejen iz taljene – pihane tkanine. Za lažjo namestitev imajo maske v zgornjem nosnem predelu kovinsko žico, ki se popolnoma prileže vaši obliki nosu, na tak način pa je zaščita pred nezaželenimi udori delcev povečana. Vse zaščitne maske morajo biti certificirane s standardom EN 14683:2019 (TIP1) ter opravljen test kakovosti.

Pri nameščanju zaščitne maske je potrebna tudi določena previdnost, predvsem poskrbite za nanos z čistimi rokami. Pred samim nanosom preverite masko ali ima morebitne napake ali luknje, ki se lahko pojavijo tekom izdelave. Masko namestimo tako, da je žica na zgornjem delu, kjer masko prilagodimo obliki našega nosu. Z masko pokrijete brado, ter potegnete elastične trakove preko ušes. Po uporabi zaščitne maske ustrezno odstranite, zavržete in si temeljito umijete roke. Tovrstne maske so namenjene za enkratno uporabo.

Rate this post