vrtni stroji
Uncategorized

Vrtni stroji vam olajšajo in pohitrijo delo

Vrtni stroji so nekaj, kar potrebuje vsak, ki ima majhen ali velik vrt in njivo, kupite pa jih lahko na tej povezavi spletna trgovina vrtni-stroji.si in jih dobite z dostavno službo kar domov. Ti stroji so lahko ročni, bencinski ali električni in tudi akumulatorski za delo brez kabla. Vrtni stroji so uporabni vse leto, nekateri tudi pozimi, če morate odmetati ali odriniti sneg in to lahko naredite tudi s strojem, s katerim rinete zemljo ali druge zadeve na kmetiji, kot so bale in hlodi. Žage pridejo vedno prav, kot tudi razne klešče.

vrtni stroji

Delo na vrtu potek vso sezono, tudi pozimi, če imate rastlinjak ali steklenjak in morate delati v njem, zalivati, puliti plevel in podobno. Tu pridejo v poštev ročna orodja, kot so lopate, motike, rovke, vile in škarje ter klešče. Konec zime se obrezujejo drevje, grmovja, okrasne rastline in zelišča. Zato potrebujete akumulatorske škarje in žage. Najbolj uporabne so teleskopske, ki se raztegnejo, da vam ni treba plezati po lestvi in doseže te tudi še tako oddaljene veje, razen če imate izjemno visoka drevesa.

Ko pa se začne pomlad, se začne oranje, kjer pridejo v poštev bencinska in akumulatorska orodja za oranje in rahljanje zmelje, za brananje ter sajenje. Stroji vam bodo olajšali delo z lopato in motiko pa tudi sajenje, da vam ni treba vsako bilko ali seme posebej vtakniti v zemljo in zasuti. Poglejte na spletni strani, kaj vse je na razpolago in morda boste zelo presenečeni. Preko leta pa boste potrebovali največ orodij.

Med drugim ne pozabite na zalivani sistem in na orodja za poletje, okopavanje ter obrezovanje žive meje in grmovja. Košnja trave je še posebej aktualna takrat, ko pada dosti dežja, zato se opremite za košnjo trave že sedaj, ker je maj blizu in takrat je ponekod trava že precej visoka. Če uporabljate vrtne kosilnice, morate začeti že zelo zgodaj in kositi vsak teden. Z orodji pa bo delo a vrtu pravi užitek.

Rate this post