svinčniki
Trgovina in storitve

Svinčniki so več kot le nujen šolski pripomoček

Svinčniki so nujna oprema vsakega šolarja, pa naj gre za kemične, tehnične, barvne ali navadne svinčnike. Ponudba svinčnikov je dandanes zelo pestra, zato je nakup pravega svinčnika lahko kar zahteven podvig.

Pisanje, risanje in slikanje so dejavnosti, brez katerih človek sploh ne bi mogel komunicirati z drugimi. Lahko bi se sicer sporazumevali s kretnjami, a priznajmo si, da je pisanje sporočil, pa naj bodo napisana na roko ali natipkana na telefon, veliko lažje, hitrejše in enostavnejše za naučiti se. Pisanje je nujna veščina, ki jo človek mora usvojiti – le pomislite, česa se najprej učimo v šoli. Pisanja in abecede, seveda. Brez usvojenega pisanja sploh ne morete napredovati v naslednji razred!

Ljudje so najprej pisali in risali po stenah jam, nato na papirus in tako naprej, vse dokler niso izumili papirja in s tem zvezkov, beležk in podobno. Z razvojem tehnologije se je seveda začelo pisati tudi na računalnike, telefone, tablice itd., zaradi česar so nekateri v skrbeh, da bomo ljudje pozabili, kako pisati. Naše babice in dedki se z veseljem spominjajo, kako so si včasih pošiljali razglednice s potovanj in so včasih kar malo jezni na svoje vnuke, ker jim ti več ne pišejo s počitnic. A dokler bo pisanje obvezen del učnega kurikuluma v prvem razredu, se nam za prihodnost pisanja zagotovo ni treba bati.

Kakšna komunikacija pa je vam ljubša – tista »na papirju« ali raje berete sporočila na telefonu? Če ste bolj analogni tip, kako pomembno vam je, kakšno je pisalo, s katerim pišete? Imate raje klasične navadne svinčnike, z radirko, brez? Morajo imeti svinčniki kakšne posebne motive, ali enostavno vzamete prvega, ki vam pride pod roko?

Šolarji so prav gotovo tisti, ki največkrat uporabljajo svinčnike, naj bodo to tehnični, barvni ali pa navadni, brez njih v šoli pač ne gre. A svinčniki niso le nujen del šoloobveznega otroka. Ste kdaj pomislili, da bi svinčnike podarili kot poslovno darilo, za rojstni dan …? Na voljo je široka ponudba personaliziranih svinčnikov, zato le obiščite najbližjo trgovino ali pobrskajte po spletnih trgovinah in izberite pravega za vaše najdražje ali pa poslovne partnerje.

Rate this post