Trgovina in storitve

Prednosti uporabe štiristranskega skobeljnega stroja

Štiristranski skobeljni stroj prinaša v vašo delavnico ogromno prednosti, ki jih lahko z malo spretnosti in znanja izredno dobro izkoristite. Kakovostne naprave so kompaktne in robustne. Odlične so tudi zato, ker so primerne tako za izdelavo stavbnega pohištva kot tudi za lesno industrijo in so zelo učinkovite pri pridobivanju popolne ter natančno ravne plošče iz ukrivljenega lesa.

Poleg postopka skobljenja se štiristranski skobeljni stroj lahko uporablja tudi za izvajanje profiliranja ter oblikovanja lesa, kar daje napravi dodatno prednost. Strokovnjaki in poznavalci poudarjajo, da lahko z eno samo napravo naredite več stvari. Izdelujete lahko deske, ki jih lahko istočasno poravnate na vseh štirih straneh, lahko jih skobljate na vseh štirih straneh, odstranite krive dela surovega lesa, odstranite vse nepravilnosti ter tako pridobite popolno desko, ki bo idealna za nadaljnjo uporabo.

Štiristranski skobeljni stroj je potrebno uporabljati karseda pazljivo

Naprava kot je štiristranski skobeljni stroj spada v skupino lesnoobdelovalnih strojev, ki od upravljalcev zahtevajo pravilno oceno tveganja. Pri starejših modelih strojev je čas ustavitve rezalnika tudi do 5 minut.

Če kupite kakovosten štiristranski skobeljni stroj, ga boste zagotovo lažje predvsem pa bolj varno uporabljali. Stroji, ki so izdelani znotraj evropske unije so vedno izdelani v skladu z vsemi zahtevami o varnosti. Pred uporabo pa so primerno testirani in pregledani. Tako si z nakupom zagotovite odlično delujoč stroj, ki vas ne bo razočaral ali poškodoval. Bolj podrobna navodila za varnost si lahko preberete tukaj.

Varnost mora biti na prvem mestu

Mnogo nesreč se zgodi tudi zaradi nepazljivosti, zato je vedno potrebno paziti, da se med delom nosijo zaščitne rokavice, ki so primerne za rokovanje z ostrimi lesenimi bloki. Zaščitne rokavice vam morajo nuditi dober oprijem, poleg tega pa morajo zagotavljati zaščito pred urezninami in odrgninami .

Leseni bloki, ki jih štiristranski skobeljni stroj lahko obdela, so izredno težki. Včasih tehtajo do 30 kilogramov zato je z njimi potrebno delati izredno previdno in pazljivo. Ker pri delu vedno uporabljamo roke, so tveganja za poškodbe precej velika. Določeni modeli imajo mehanske dele, ki olajšajo samo rezanje. Vsekakor mora biti varnost delavca vedno na prvem mestu, saj so poškodbe, ki jih zada takšen stroj lahko tudi usode.

Rate this post