servis avtomatskega menjalnika
Avtomobilizem

Kdaj na kontrolni servis avtomatskega menjalnika

Udobnost, ki jo ponujajo moderni avtomobili poleg ostale ponudbe je največkrat zanesljiv avtomatski menjalnik. Danes so tovrstni menjalniki vedno bolj priljubljeni, saj so zelo enostavni za uporabo, morda imamo na začetku nekaj težav z navajanjem na takšen način vožnje, ko pa avtomatski menjalniki enkrat osvojimo, ga nebi več zamenjali za navadnega. Pri vsem pa je potrebno razmišljati tudi o pregledu, ki nam ga ponuja zanesljiv servis avtomatskega menjalnika. Pri izbiri menjalnika ne smemo pozabiti na servis avtomatskega menjalnika, ki se opravi glede na pogostost uporabe.

V avtomobilski delavnici, strokovnjaki poskrbijo za popravilo menjalnikov vseh vrst avtomobilov. Svoje delo opravljajo vestno in natančno, za menjavo pa uporabljajo kvalitetne rezervne dele, obenem pa se izredno potrudijo, da so vaši servis avtomatskega menjalnika dokaj hitro opravljen, kar pa je seveda odvisno od vsakega posameznega primera.

Bodite pozorni na delovanje vašega menjalnika, saj tako navadni kot tudi avtomatski potrebujeta nekaj pozornosti za nemoteno delovanje. V primeru, da opazite, da vaš avto težje speljuje ali prestavlja ali pa imate občutek zamaknjenih prestav ter morebiti padanje prestav, morebitno padanje obratov, je čas, da napravite servis avtomatskega menjalnika. Le tako vam bodo strokovnjaki nastalo napako na menjalniku tudi odstranili. Z hitro reakcijo in spremljanjem svojega vozila si lahko v določenem primeru prihranite kopico denarja, saj poškodba v začetni fazi morda ni tako obsežna. Nekateri avtomatski menjalniki potrebujejo tudi menjavo olja v menjalniku, ki pa zavisi od prevoženih kilometrov.

servis avtomatskega menjalnika

Največkrat vam servis avtomatskega menjalnika omogoča hiter pregled oziroma menjavo olja po metodi TIT ECKART, kar pomeni kompletna menjava olja v celotnem sistemu hladilnik in pretvornika navora. Ko je potrebno napraviti servis avtomatskega menjalnika, vam podjetje za čas menjave ali popravila menjalnika omogoča uporabo nadomestnega vozila. Redno spremljajte svoje vozilo in se v primeru kakršnih koli težav brez zadržkov oglasite pri servisni službi, ki vam bo ustrezno svetovala.

Rate this post