brisalci
Avtomobilizem

Brisalci

So se vam pokvarili brisalci na vašem avtomobilu? Kakovostni silikonski brisalci pravokotne oblike, ki so izdelani iz silikonske gume, se od klasičnih ločijo po obliki spodnjega brisalnega dela. Poiščite jih na: www.brisalci.com. Pravokotna oblika brisalcem prinaša številne prednosti.

brisalci-avto

Zaradi pravokotne oblike imajo brisalci boljši kontakt s steklom, s tem pa so omogočeni tudi večji nakloni brisalnega dela. Skoncentriranost sile brisanja je na manjšem območju kot pri brisalcih s klasično obliko. Poleg tega pravokotna oblika preprečuje deformacije spodnjega brisalnega dela v primeru daljše neuporabe brisalcev.

Silikonski brisalci oziroma metlice za zamenjavo Rosil Blade, ki so plod dela slovenskega podjetja Rosil, imajo brisalni del v pravokotni obliki, izdelani pa so iz silikonske gume. Spodnji brisalni del silikonskih metlic Rosil Blade je tako pravokotne oblike, pri čemer se loči od klasičnih brisalcev, ki imajo spodnji brisalni del v obliki narobe obrnjenega trikotnika. Metlice Rosil Blade torej za kontakt s steklom oziroma brisanje stekla učinkovito uporabljajo svojo pravokotno obliko.

Takšni silikonski brisalci pa niso kakovostnejši samo zaradi pravokotnega brisalnega dela, njihova velika prednost je tudi material, iz katerega so narejeni. Silikonska guma namreč brisalcem omogoča večjo odpornost proti vremenskim vplivom, kot sta vročina in mraz, obenem pa ščiti pred ozonom, svetlobo in sončnimi žarki. Poleg tega so trajno elastični, zanje pa je značilna izjemna barvna in dimenzijska stabilnost.

Takšni brisalci na steklu ustvarijo hidrofobno plast oziroma filter, zaradi katerega se dežne kapljice razpršijo po steklu. S tem pridobite bistveno boljšo vidljivost med vožnjo. V primerjavi s klasičnimi brisalci je njihova življenjska doba tudi do dvakrat daljša.

Poleg brisalcev oziroma metlic z novo pravokotno obliko podjetje Rosil izdeluje tudi klasične metlice s brisalnim delom v trikotni obliki. Obe vrsti metlic izdelujejo iz enakega materiala, razlikujeta se le po obliki metlice. Vse silikonske metlice so primerne za vstavitev v klasične nosilce. Na njihovi spletni strani si lahko ogledate tudi primerjavo delovanja obeh vrst metlic.

Rate this post