Dom in vrt

Katere sedežne garniture izbrati za vaš prostor

Sedežne garniture so vse bolj popularne za stanovanja ali pisarne, saj se na njih marsikaj lahko dogaja. Kakovostne sedežne garniture v domu omogočajo sedenje in gledanje televizije, delo, igranje z otroki ali hišnimi ljubljenčki, ki jih radi zasedejo, za spanje in meditiranje ali pa lahko na njih prespijo nenapovedani gostje. Moderne sedežne so ponavadi kar sredi prostora, ker so lepe z vseh strani zato, da imajo vsi do njih dostop. Sedežne v podjetju ustvarjajo kreativen in pomirjujoč kotiček za sestanke, iskanje rešitev, delo, počitek, sprostitev in druženje zaposlenih. Ponavadi se takrat marsikaj reši, kar se ne bi v delovnem okolju.

sedežne garniture

Sodobne sedežne garniture so izdelane v modernem stilu tako, da so preprostih in učinkovitih oblik, brez pretiravanja in okraskov. Sestavljive so na več načinov, kot kocke in jih lahko tudi premikate po stanovanju ter postavite drugače, če se naveličate ali pa vam ustreza drugačna postavitev. Sedežne garniture so največkrat v modernih hišah in stanovanjih brez sten kar sredi prostora, ker je običajno vse v enem prostoru, dnevna soba in kuhinja pa jedilnica in igralnica.

Poznamo kotne garniture, take za ob steno ali za sredino prostora. Lahko so v obliki črk I, L, ali U. Izbirate pa lahko med tekstilnimi prevlekami ali usnjenimi. Ne izberite pa umetnih, ker se na njih ne boste dobro počutili, saj se hitro naelektrijo in tudi na sebe vlečejo ves prah v prostoru.

Ko kupujete sedežne garniture, jih glejte s stališča barv, ki so v vašem prostoru, da bodo sodile tja. Uskladite jih ali s celostno podobo podjetja ali svojega stanovanja. Sedežne so lahko zelo različnih barv, črne, bele, bež, svetle ali kričeče barve, tudi rdeča, roza, zelena, modra ali tudi pisana. Usnjene so ponavadi temnejših umirjenih barv ali so bele. Ena bo gotovo ustrezala glede velikosti, oblike, uporabe in tudi barve prav za vas in vaš prostor.

Rate this post