samohodna kosilnica
Dom in vrt

Katera samohodna kosilnica je prava za vaš teren?

Samohodna kosilnica je namenjena košnji trave na večjih in bolj ravnih površinah, kot os nogometna igrišča in večji travniki, ki niso namenjeni krmi za živali ampak so na njih nasadi in cvetlični vrtovi. Vsaka kosilnica, ki kosi sama, se upravlja tako kot na primer traktor, da se na nje se di in se jo vozi po površini. Kosilnica najprej pokosi travo ni jo na to razreže ter odvrže na površino, s čimer jo še pognoji zraven. Tako bo travnata površina vedno pokošena in urejena ter bo imela dovolj hranilnih snovi, da trava ne bo postala grda in šopasta.
samohodna kosilnica
Kakovostna samohodna kosilnica je namenska kosilnica. Posebej so narejene za košnjo vrtna, te so manjše in za košnjo okoli stanovanj ter blokov in v urbanih naseljih. Je pa tudi samohodna kosilnica, ki je namenjena samo košnji nogometnih igrišč, ta je večja in posebej oblikovana prav za ta namen, se jo pa tudi enako vozi in upravlja kot druge.  Naslednja vrsta je samohodna kosilnica s plavajočimi rotacijskimi elementi, ki so običajno nameščeni spredaj, lahko pa tudi zadaj in os namenjeni bolj višjim travam ter terenom, ki so bolj zaraščeni in poraščeni še na primer s trnji.
Za zelo velike površine, kot so kmetijske površine, pašniki in travniki za krmo živali, pa so največje titracijske vlečne kosilnice. Taka kosilnica tudi je samohodna kosilnica, ki pa se jo vleče s pomočjo traktorja, na katerem se kosilnica upravlja. Novejše znamke kosilnic omogočajo tudi več funkcij in se drugače uprolabjjao. Morda niti ne veste, da obstajajo in kaj vse zmorejo in da bi vam lahko olajšale delo ter napor in skrajšale čas košenja trave. Priporočamo vam posvet s strokovnjakom, ki bo znal najti najboljšo rešitev za vas. Moderne kosilnice so tudi bistveno manj hrupne in narobne za uporabo, bolj so varne in varčne. Ena izmed njih je lahko vaša zvesta pomočnica.
Rate this post