robotske kosilnice
Dom in vrt

Kako do urejenega vrta? Odgovor so robotske kosilnice

Robotske kosilnice, ki jih najdete na spletni strani https://zkg.si/robotske-kosilnice/ so, zahvaljujoč tehnologiji in avtomatizaciji na področju domačih opravil, postale nepogrešljiv pomočnik za urejanje zelenic. Sicer so na trgu prisotne že nekaj časa, v zadnjem času pa so doživele pravi preboj – ljudje si kljub pomanjkanju časa želijo urejeno zelenico okoli svoje hiše. Strokovnjaki so robotske kosilnice izpopolnili do potankosti, s svojimi številnimi atributi pa skrbijo za vrhunsko urejenost vaše zelenice.

Lepo urejena zelenica po ugodnih cenah

Pri podjetju ŽKG vam po ugodnih cenah ponujajo robotske kosilnice proizvajalca Husqvarna, ki jih odlikuje najnovejši dizajn in vrhunska tehnologija. Vaša kosilnica vsa navodila za svoje delo prejema preko pametnega računalniškega sistema, ki je vgrajen v ohišje. Košnja z robotsko kosilnico je natančno nadzorovan proces, poteka pa le po predhodno označenem prostoru. Vrhunsko delovanje jim omogočajo dovršeni moduli in digitalizirane funkcije. Ker gre za pametne tehnološke pomočnike, ni nič čudnega, da robotske kosilnice same natančno ocenijo, kdaj je čas za polnjenje. Do polnilne postaje pa se seveda tudi čisto same zapeljejo, brez da bi potrebovale vašo pomoč.

Ponudba robotskih kosilnic je široka, različni modeli pa so prilagojeni različnim uporabnikom. Glavni kriterij, ki ga je pri nakupu robotskega vrtnega pomočnika potrebno upoštevati je velikost delovne površine oziroma trate. Modeli se namreč med seboj razlikujejo po dosegu. Poleg obsega je potrebno biti pozoren tudi na težavnost in naklon terena. V primeru, da izberete kosilnico, ki ne dosega določenih kriterijev, se bo hitreje obrabila in potrebno jo bo zamenjati. To pa seveda ni v interesu nikogar.

Ste eden izmed tistih, ki jim pogosto primanjkuje časa, hkrati pa bi si vseeno želeli imeti urejen vrt? Rešitev je vnos tehnoloških napredkov v vaš vrt – odločite se za nakup robotske kosilnice, ki bo namesto vas opravljala delo vrtnarja. Tako zanesljivega in marljivega pomočnika zagotovo še niste imeli. Poleg vas, pa do novi kosilnici hvaležna tudi vaša trava. Košnja namreč poteka po posebni metodi mulčenja. Gre za kratko prirezovanje trave in njeno enakomerno razpihovanje po površini. Na tak način se ne poškoduje ostalih rastlin, v zemljo pa se vnaša več hranil, saj zelenice ne duši debela plast pokošene trave.

 

Rate this post