prostata
Zdravje

Kdaj je prostata nevarna in morate ukrepati

Prostata je majhna žleza pri moških na dnu mehurja, ki opravlja pomembno funkcijo in si o tem lahko pogledate na tej povezavi https://www.avogel.si/zdravje-o-prostati/povecana-prostata/. Večinoma je pri moških ta žleza normalna in je zadolžena za to, da je v mehurju vse v redu in uravnava uriniranje. Prostata pa ima lahko težave in sicer lahko postane večja zaradi različnih vzrokov, največkrat zaradi nepravilne prehrane. Včasih so lahko spremembe v celicah tudi rakovega izvora, in takrat je problematična, drugače pa ne.
prostata
Prostata se največkrat poveča pri starejših moških. Začne se že v srednjih letih in sicer po petdesetem leti, medtem ko starejši moški nad 70 let pa imajo skoraj vsak že težave s to žlezo. To se kaže tako, da moški težko urinira, gre velikokrat na vodo, uriniranje peče in po uriniranju iz penisa še kaplja. Curek je lahko šibek in lahko se večkrat prekine. V mehurju pa voda še vedno zastaja, kar je nevarno za razna vnetja. Vse to povzroča povečana prostata.
Naj vam ne bo nerodno iti k zdravniku, da preveri in potipa prostato, kako je velika in naredi raziskave. Ugotovil bo, ali je rakovega izvora ali ne. Če ni, vam bo dal določena zdravila in vas pozval, da opazujete, kaj se dogaja s prostato. Če se še povečuje, ga morate ponovno obiskati. V nekaterih primerih se tudi zmanjša.
Da bi bila vaša prostata zdrava, je nujno se prehranjevati zdravo, s čim manj maščob, predelanih maščob, mesa in mlečnih izdelkov, ki najslabše vplivajo na to žlezo. Če boste upoštevali dieto, boste prostato gotovo zmanjšali. V lekarni pa tudi dobite brez recepta naravne tablete, ki so narejeni iz rastlin, ki zmanjšujejo obolelo prostato.
Nekateri moški se odločijo za operacijo, če zdravnik predlaga, nekateri pa se določijo, da se bodo zdravili po naravni poti, kar je seveda tudi mogoče. Vsak pa se odločil sam, kaj je zanj najbolje.
Rate this post