Moda in lepota

Katera posteljnina vas bo zazibala v spanec?

Posteljnina je obvezen del postelje in sicer naj bo čista ter sveža in iz naravnih materialov, da boste res dobro spali. Verjetno si ne želite vdihovati nečesa, kar ni naravno, na primer sintetiko, ki ne bo šla več iz vaših pljuč. Zato naj bo posteljnina prijazna spanju in telesu ter taka, da je odporna na pršice. Redno jo tudi zračite in menjajte, saj se človek vsako noč spoti ni odda nekaj litrov vode v okolje, tudi v posteljnino. Izberite tudi tako, ki se vam dopade.

posteljnina

Kakovostna posteljnina je lahko bombažna lai svilnata, frotirasta ali lanena in celo konopljina. Vse so naravne in trpežne ter dobre za spanje. Z njim lahko oblečete tako prevleke, prešite odeje kot blazine torej vzglavnike in pokrijete postelje. Kaj pa barva, kakšno izbrati? Najprej naj vam bo všeč. Dragič pa je dobro, da barva ustreza frekvencam spanja, to pa so ponavadi svetle oker, bež barve, vzorčaste posteljnine ali temnejše vijolične in modre, ki so hladnejše ter človeka uspavajo in pomirijo. Tudi zelene in rjave ter črne pridejo v poštev.

Bela ali rdeča in rumena posteljnina pa in najbolj primerna za spati, ker je to taka barva, ki bolj draži in je dneva barva ter stimulira bolj kot pomirja za miren spanec. Seveda pa je vse odvisno od vas, mnogi se odločijo za belo posteljnino in jih taka tudi ustreza. Posteljnina mora biti tudi dovolj velika za vaše prešite odeje in vzglavnike in ne prevleka zato morate poznati dimenzijo postelje ter vzglavnikov in odej, da boste točno vedeli, katero velikost boste naročili.

Če bi radi, da je posteljnina bolj topla, naročite volneno ali frotirasto, bolj hladna pa je bombažna, lanena in svilnata. Naj pa vam bo vodilo to, da ko se posteljnine dotaknete, le vam je prijetna, in seveda rudi lepa na pogled, potem je to to in boste z njo gotovo zadovoljni.

Rate this post