otroški-avtosedeži-
Avtomobilizem

Zakaj otroški avtosedeži sodijo v kategorijo obvezne opreme za malčke

Slej ko prej morate za svojega novorojenčka kupiti tudi avtosedež. Takšna oprema pa je vsekakor obvezna tudi za nekoliko starejše malčke. Pri izbiri sedeža za otroka bodite predvsem pozorni na to, da je primerne velikosti in da je čim bolj kakovostno zasnovan. Na trgu so na voljo najrazličnejši avtosedeži, zato je dobro, da ponudbo kar se da temeljito preučite.

Toda, kje začeti pri nakupu tako pomembne in obvezne opreme? Najbolje je, da so v finalnem izboru predvsem avtosedeži, na katerih je zapisano ime odličnih in na trgu dobro uveljavljenih ter preverjenih proizvajalcev. Ker teh ni malo, boste imeli kar nekaj dela, da preverite prav vse.

otroški-avtosedeži

Pri izbiri otroškega sedeža za avto ima velik vpliv tudi teža ter velikost malčka

Otroški avtosedež mora povsem ustrezati otrokovim potrebam oziroma meram. Še posebej sta pri tem ključni otrokova teža pa tudi velikost. Preden se torej odpravite v specializirano prodajalno s tovrstno opremo, svojega otroka natančno stehtajte ter izmerite, koliko je visok. Avtosedež ne sme biti niti premajhen in niti prevelik. V nasprotnem primeru med vožnjo otrok ne bo dovolj varen.

Sicer pa se izogibajte nakupu rabljenih avtosedežev. Na voljo so celo takšni, ki so bili prisotni v kakšnem trku in so zato povsem neuporabni. Velika past takšne opreme je tudi ta, da je navzven videti, kot da ni bila udeležena pri trku. Če torej povzamemo, se nakup novega kakovostnega avtosedeža za otroka zagotovo najbolj izplača.

Pravilna namestitev sedeža za otroka v avto

Še tako kakovostni otroški avtosedeži malčkom ne bodo zagotovili dovolj velike varnosti, če jih v vozilo ne boste namestili pravilno. Obenem pa je enako pomembno, da je ustrezno na sedež nameščen tudi otrok.

Če z nameščanje nimate posebnih izkušenj, vam pri tem v veliki meri lahko pomaga tudi izkušeni in strokovno podkovani prodajalec, ki vam lahko poda še druge koristne nasvete.

Otroški avtosedeži torej zagotovo sodijo v kategorijo obvezne opreme. Malčkom namreč med vožnjo ponujajo izjemno veliko stopnjo varnosti. Seveda slednje velja, če je avtosedež kakovosten in je ravno prav velik za otroka. Sicer pa ste zaradi takšne opreme v avtu varnejši tudi vi kot voznik, saj se na cilj peljete veliko bolj brezskrbno.

Več o otroških avtosedežih pa si lahko preberete na https://malizakladi.si/otroski-avtosedezi

Rate this post