kamini na drva
Dom in vrt

Moderni kamini na drva

Kamini na drva so vse bolj popularni. Ne le da so popularni, so tudi eden izmed boljših načinov ogrevanja hiše oziroma stanovanja. Kadar zmanjka elektrike so najbolj srečni tisti, ki jim kamini na drva ogrejejo stanovanje. Če ga želite imeti tudi vi se obrnite na www.pecarstvo-hrovat.si/kaj-delamo/kamini-na-drva-hrovat/ in si pridobite ponudbo za svoj kamin. Kamini na drva so moderni način ogrevanja in kot omenjeno edina možnost, ko zmanjka elektrike. Vsi se spomnimo obdobja ko nam je žled povzročil veliko preglavic in takrat so imeli srečo le ljudje katerim so kamini na drva rešili kožo.

Vse kar potrebujete za kurjavo so drva in dimnik. Če preračunate kakšen je strošek ogrevanja na drva ali na elektriko pa boste hitro prišli do odgovora do so kamini na drva vsekakor boljša izbira. Obstaja pa slaba lastnost tovrstnih kaminov in sicer, da je potrebno vsakodnevno zakurit, pazit da vam ogenj ne ugasne in imeti napravo, ki pove ko je preveč CO2 v prostoru, kar se pri kurjavi lahko zgodi. Kamini na drva torej nimajo samo pozitivnih lastnosti in ljudje, ki se jim s takšnimi stvarmi kot so kurjava in preverjanje ognja ne da ukvarjati preprosto ogrevajo na elektriko.

Vendar ko kamini na drva zagorijo, tisti vonj po lesu, ki je tako čudovit in nas spomni na mrzle zime, ki jih zdaj ni več. In ko vidimo ogenj, nekatere celo vizualni pogled na ogenj pomirja in zvok prsketanja. Pravijo naj bi bil to pomirjajoč učinek, zato si ljudje brez kamina, prižgejo kamin na televiziji, da slišijo prsketanje in zvok ognja. Kamini na drva so res taka lepa stvar, tudi v stanovanju izpade popolno, če imate kamin. Ko boste enkrat ponosni lastnik kamina na drva, mislim da ne boste več uporabljali kakšnega drugega ogrevanja, saj je toplota iz kamina neprimerljiva z radiatorji. Kamini na drva so enkratni in tudi moderni.

Rate this post