otroške sobe
Dom in vrt

Izbira otroške sobe

Izbira otroške sobe pogosto ni prav enostavna. Bomo kupili otroško sobo in majhno posteljo, ki jo bo otrok kmalu prerastel ali bomo kupili bolj odraslo sobo in se otrok ne bo maral zadrževati v njej. Veliko idej in nasvetov si lahko preberete na spletni povezavi http://planetplus.si/otroske_sobe/, ki vam bo olajšala odločitev kakšna naj bo izbira otroške sobe. Sama sem mnenja, da mora otrok dobiti pravo otroško sobo z veliko igračami in otroškimi motivi. Otrok se namreč večino časa igra v svoji sobi in tako bo še raje imel igro in zadrževanje v sobi, če bo soba temu primerna.

Če bomo namesto otroške sobe kupili in ustvarili normalno sobo za najstnika ali odraslega človeka, se otrok ne bo maral zadrževati v svoji sobi. Otroške sobe so privlačne in otroci z veseljem povabijo svoje prijatelje da se pridejo igrat z njimi. Soba mora izžarevati otroški duh, vse dokler se otrok sam ne upre temu in si zaželi bolj resne sobe. Vse do takrat mu ne odžirajte otroške sobe. Izberite motive, ki so otroku všeč. Na primer soba za princeske ali soba z avtomobilskim motivom in podobno. Otroci vedo kaj si želijo in po navadi je to kakšen motiv ali risani lik iz kakšnih popularnih risank.

To se tudi prodaja. V trgovinah imajo otroške sobe iz risank, iz modernih likov kot so princeske, ljubitelji žival in podobno. Pogovorite se z otrokom kaj si želi – seveda ko je za to dovolj star. Pred tem pa lahko otroške sobe opremite po svojih željah. Ko pa je otrok dovolj star, da izrazi svoje mnenje pa mu poskušajte ugoditi, saj bo to pomenilo da bo rad v svoji sobi in ne da bo imel odpor ko mu boste rekli naj gre v svojo sobo. Otroške sobe so res nekaj pomembnega za otroka in mislim da mu tukaj lahko ugodite in se njegovim željam čim bolj približate.

Rate this post