Računalništvo in tehnologija,  Trgovina in storitve

Pogosta vprašanja pri oblikovanju spletne strani

Zbrali smo odgovore na nekaj najpogostejših vprašanj, ki jih stranke postavljajo, predno se odločijo za izdelavo spletnih strani. Če razmišljate o izdelavi nove spletne strani na internetu, potem si vzemite nekaj minut in izvedeli boste veliko novega.

Kaj vse potrebujem za spletno stran? Za začetek potrebujete domeno in spletnega gostitelja. Prvo je unikaten spletni naslov, ki se začne z www in nadaljuje z imenom vašega podjetja ali dejavnosti. Spletni gostitelj pa je tisti, ki omogoča gostovanje spletne strani oziroma je spletna stran postavljena na njegovih računalnikih oziroma strežnikih.

Kaj izdelovalec potrebuje od strank? Predvsem čim več informacij. Poleg logotipa, imena podjetja, besedil in slik, potrebuje izdelovalec spletne strani predvsem dobro predstavitev vizije spletne strani. To pa pomeni, da se morate odločiti s kakšnim namenom se spletna stran postavlja, kdo jo bo obiskoval in kakšne cilje imate.

Kakšna je cena spletne strani? Odvisno od številnih dejavnikov. Kratka predstavitvena enostranska stran vas lahko stane le nekaj 100 evrov, medtem ko sprogramirana spletna trgovina s številnimi izdelki lahko stane več kot 10.000 evrov. Cena ostalih spletnih strani je nekje vmes.

Koliko časa traja izdelava spletne strani? Če so pripravljeni vsi materiali za spletno stran, potem je ta lahko narejena v tednu ali dveh. Je pa v praksi tako, da stranka šele ob pogovoru z oblikovalcem spletne strani spozna, da še nima pripravljenih vseh besedil in izbranih vseh slik. Zato se ta proces pogosto podaljša, saj je ravno dobra priprava strukture strani in kakovostnih besedil najbolj pomembna za uspešno spletno stran. Priprava tega pa lahko traja tudi več tednov, včasih lahko tudi več mesecev.

Ali bo moja stran uvrščena visoko v Googlu? Na to vprašanje ni preprostega odgovora. Odgovor je odvisen od dejavnosti, ki jo opravljate, konkurence in seveda vložka, ki ga boste namenili spletni optimizaciji. SEO optimizacija spletnih strani omogoča izboljšanje spletnih strani in vsebine, tako da ima stran večje možnosti, da se uvrsti visoko v Googlu.

Rate this post