biološke čistilne naprave
Dom in vrt

Velikost biološke čistilne naprave je odvisna od porabe vod v gospodinjstvu

Danes nam je na voljo kar nekaj čistilnih naprav, izbira je odvisna tako od velikosti gospodinjstva kot tudi od same lokacije, v katero želimo umestiti čistilno napravo. Na voljo so vam biološke čistilne naprave, ki so lahko izdelane iz PVC materiala ali pa so betonske. Lokacija, je tista, na podlagi katere se lahko odločimo tako za eno kot drugo.

Podjetje Gorec ima dolgoletne izkušnje pri izdelovanju betonskih polizdelkov in izdelkov njihovo ponudbo lahko najdete v vseh večjih gradbenih prodajalnah, na voljo so vam pa tudi na naslovu podjetja. Ustrezno vam lahko svetujejo pri izbiri biološke čistilne naprave, kot tudi pri vgradnji le te. Plastične biološke čistilne naprave imajo kakovostno vzdržljivo ohišje, sam ograjen sistem Şolido SMART pa je del nove tehnološke generacije krmil za čistilne naprave. Omenjene biološke čistilne naprave imajo krmilni sistem v dveh zmogljivostih in sicer Solido SMART Compact ali pa Solido SMART Evolution. PVC ogrodje biološke čistilne naprave nam daje možnost vgradnje na zahtevnih območjih lahko tudi brez betonske podlage.

biološke čistilne naprave

Biološke čistilne naprave delujejo v štirih fazah, najprej se v prostor naprave dovaja zrak, za oskrbo mikroorganizmov, v naslednjem koraku natopi postopek dentrifikacije, kar je možno določiti intervalno, nastopi čas sedimentacije in prekinitev dovoda kisika, sediment se naloži na dno biološke čistilne naprave, sedaj pa nastopi faza črpanje vode, ki se shrani v rezervoarju za ponovno uporabo.

Prednosti biološke čistilne naprave je vsekakor tiho delovanje, ki lahko popolnoma optimizirate, s tem prihranite tudi pri porabi elektrike. Sistem Solido smart je rezultat dolgoletnih izkušenj nemške tehnologije in je tehnološko dovršen in uspešen pri treniranju odpadnih voda. Velikost čistilne naprave in njenega sistema je odvisna od velikosti vašega gospodinjstva, saj lahko le tako pridemo do ustreznega podatka o odpadnih vodah. Pomembno je tudi, da smo pozorni na to kaj gre v naš odtok, saj vam določeni plastični ali drugi mehanski delci lahko poškodujejo sistem v vaši čistilni napravi, zato preverite kaj vse ne sodi v odtok.

Rate this post