zobni vsadki
Zdravje

Zobni vsadki

Skrivanje vašega nasmeha in posledično tudi vaših zob je lahko posledica, da vam manjka kakšen zob. Ampak dan danes so pa zato priljubljeni zobni vsadki, ki bodo pa nadomestili izgubljen zob ali več zobov. Tako boste spet dobili nazaj samozavest in nehali boste skrivati vaš nasmeh. Več o tem pa si lahko preberete na: https://www.kirurgija-debevc.si/.

zobni vsadki

Zobni vsadki so danes vedno bolj priljubljeni. Ne le, da vam povrnejo zobe in tudi vaš nasmeh, ampak se tudi ne opazi, da imate sploh vsadek. Tako ne bo nihče vedel, da ste si dali delati zobni vsadek, razen če mu boste povedali. So pa zobni vsadki že v uporabi več let, kot ste pa mogoče mislili. Uporabljajo jih že nekje 50 let , tako da to ni nekaj novega v zobozdravtsvu. So pa ti vsadki narejeni tako, da ne povzročajo kakšnih alergij oziroma alergijskih reakcij. To je v bistvu zelo dobro, ker tako ne rabite imeti skrbi, da pa boste postali alergični in tako vsadek ne boste mogli imeti. Zobni vsadek ima pa tudi drugo ime in to je implantat. Nekateri ste že slišali za ime implantat, drugi pa ne. Ampak če kdaj slišite, to pomeni zobni vsadek.

Zobni vsadki niso novi zobje, ampak samo nadomestek zobne korenine. Mogoče je kdo prej mislil, da je to celoten novi zob, ampak zdaj veste, da to ni to, ampak je samo nadomestek korenine. Niste pa vsi primerni kandidati za zobni vsadek, saj vsi tisti, ki nimate redne ustne higiene recimo ne bodo sploh vstavili. Ker takrat tudi vsadek ne bo dolgo zdržal. Prav tako, če imate prav kar vnetje v ustih, vam ga tudi ne bodo vstavili, ampak bodo to naredili ko se vnetje neha.

Zobni vsadki so priljubljeni. Oglasite se pri vašem zobozdravniku, ki vam bo povedal, če ste pravi kandidat za zobni vsadek in pa ga bo tudi vstavil, če boste.

Rate this post