zobni rentgen
Zdravje

Zobni rentgen Doktor1A

Več ali manj nas ve kaj pomeni rentgen, ne vem koliko pa nas je že bilo na zobnem rentgenu. Zobni rentgen se uporablja pogosto, oziroma nas napotijo zobozdravniki, da ugotovijo kaj se dogaja n naši ustni votlini. Nekaj si lahko preberete tudi na tej spletni strani https://www.doktor1a.com/zobni-rentgen/, kjer je lepo vse opisano od začetka pa do konca. Če imate napotnico, ki ste jo dobili se lahko tudi pri njih naročite, če so vam blizu. Se pa nahaja zobni rentgen tudi v vsakem večjem mestu, lahko pa kar vprašate vašega zobozdravnika, kje vam je najbližje.

Več nas je tistih, ki se nekako zobozdravnika bojimo ali kako se bi izrazili. Zobni rentgen pa ni nič takega, čisto nasprotje tistega kar nam delajo zobozdravniki. To je postopek, ki je zelo hiter in ne boleč. Če se izrazimo malo drugače, bolj po domače lahko rečemo, to je slikanje zob. Največ krat zobozdravnik zahteva rentgen celotne zobne votline, saj vidi kaj se dogaja in kje je kaj narobe. Lahko vidi, če je kje začetek kariesa, vidi naše korenine zob, ker drugače to ni možno, prav tako kaj se dogaja z našimi dlesni in čeljusti. Vse skupaj traja samo nekaj sekund in ste gotovi. Kateri ste že bili veste o čem govorim.

zobni rentgen

Zobni rentgen ne opravlja vaš zobozdravnik, ampak so za to prav usposobljeni strokovnjaki. Ko boste dobili napotnico je najboljše, da se čim prej naročite ali pri Doktor1A ali kje v bližini vašega doma. Za rentgen ne rabite plačati nič, če se niste odločili za samoplačniško dejavnost. Prav tako so po nekod čakalne dobe, boste pa vse izvedeli, ko se boste naročevali.  Kot sem že omenila postopek je hiter in ne boleč. Izvide oziroma sliko boste dobili vi osebno ali bodo poslali k vašemu zobozdravniku. Strokovnjaki vam bodo vse povedali, preden bodo opravili rentgen.

Rate this post