vnetje sinusov
Zdravje

Imate vnetje sinusov – kako si lahko pomagate?

Imate večkrat težave s sinusi, pa si želite konkretnih nasvetov, kako si v takšni situaciji pomagati? Če ste odgovorili pritrdilno, potem ste na pravem mestu, saj vam v nadaljevanju odgovorimo prav na to vprašanje.

Ob vnetju sinusov si lahko najbolj učinkovito pomagate tako, da okrepite imunski sistem. Seveda je treba prizadeti sluznici zgornjih dihal pomagati, da se sčistiti in obnoviti. Ne pozabite, da ko je imunski sistem močan in sluznica sinusov v ravnovesju, potem je vnetje sinusov preteklost. Vedno, ko je sluznica zgodnjih dihal, od nosu, sinusov do pljuč, zdrava, je ob vdoru različnih virusov in bakterij, sama poskrbi za samoobrambo. To je prva obrambna linija, ki jo sestavlja lepljiva sluz, v kateri so antimikrobni peptidi in encimi. Prav antimikrobni peptidi so sestavni del prirojenega imunskega sistema in se neposredno spopadejo z virusi, bakterijami in glivicami, ki pridejo na sluznico dihal. Bakterije poškodujejo na način, da jim razgradijo celično steno, tako jim onemogočijo preživetje in razmnoževanje. Na podoben način se lotijo tudi virusov. Zato je šibkemu imunskemu sistemu dobro pomagati, da si čim hitreje in seveda na naraven način opomore po morebitni okužbi z bakterijami ali virusi. Tako poskrbite za obnovo poškodovane sluznice in jih podprete pri samoobrambi pred naslednjimi okužbami.

vnetje sinusov
Močan imunski sistem prepreči vnetje sinusov.

Podprite imunski sistem
Ne glede na to, ali imate vnetje sinusov, je dobro podpreti imunski sistem s pripravkom škrlatne ehinaceje, ki je narejen iz alkoholne tinkture cele in sveže rastline, pridelane na ekološki način. Ta pripravek ščiti pred okužbami in krepi imunski sistem. Če pa ste že zboleli ali imate vnetje sinusov, pa boste s tovrstnim pripravkom zmanjšali simptome in skrajšali čas obolenja. Za dvig imunskega sistem je pomemben tudi D vitamin. To pa konec koncev pomeni, da se izognete nepotrebnemu jemanju antibiotikov, ki na dolgi rok prizadenejo samoobrambo telesa. Zato skozi vse leto skrbite za zdravje in ne šele, ko zbolite.

Rate this post