vnetje dlesni
Zdravje

Vnetje dlesni je zelo nadležna bolečina

Bolečine so naš večen problem, vemo da takrat ni prijetno, pa če nas boli trebuh, glava zob ali dlesni. Ja, omenila sem dlesni, kar mogoče še kdo ni okusil, če lahko tako temu rečem. Ampak vnetje dlesni je lahko hud problem in bolečine so tudi močne.

vnetje dlesni

Bolečine, ki se pojavijo na dlesni, pomeni da so naše dlesni vnete. Vnetje dlesni se pravilno imenuje gingivitis in je prav nadležno. Če še teh bolečin niste občutili, lahko rečete hvala bogu, ker pravijo, da vsak doživi v svojem življenju vsaj enkrat vnetje dlesni. Moram priznati, da sem tudi sama to že doživela pred par meseci. Bolečine so bile grozne, nič ni pomagalo, kar sem prebrala. Morala sem stopit do lekarne, kjer sem dobila mazilo Smrekovit. Po večkratnem mazanju so bolečine minile, ampak nisem naredila prav. Morala bi vseeno obiskati zobozdravnika, da oceni zakaj je do teh bolečin prišlo. Zato, je prav, da tudi takrat obiščete zobozdravnika, ker to pomeni, da se nekaj dogaja okoli vašega zoba.

Mogoče se kdo vpraša kako ugotoviti, da so naše dlesni vnete. To ne bo težko, ker sigurno boste občutili bolečine, ki jih težko oblažite. Poleg tega postanejo dlesni temno rdeče ter otečene. Ne čakat doma, če je le možno obiščite zobozdravnika, ker lahko ostanete brez zoba, če se ne zdravi. Večinoma nas ostane doma, si pomagamo z raznimi pripravki in mazili, čeprav vemo, da ni najbolj zdravo. Bakterije se nabirajo na naših zobeh in zato pride do nekakšnega vnetja dlesni. Redna in pravilna higiena nam lahko polno pomaga in se rešimo teh bolečin ter nadloge. Dlesni znajo močno boleti, ko se pojavi vnetje, zato res skrbite za čistočo svojih zob, da ne boste tega nikoli občutili. Tudi otroci lahko dobijo vnete dlesni, zato ne zdravite tega doma, raje naj pravilno pozdravi zobozdravnik.

Rate this post