sanitarna toplotna črpalka doma
Dom in vrt

Sanitarna toplotna črpalka je najboljša rešitev za prihranek v družinskem proračunu

Podjetje Kronoterm ponuja cenovno ugodne in prilagojene različice sanitarne toplotne črpalke.

Različna gospodinjstva se pogosto srečujejo s težavami, ki jih povzročajo visoki stroški ogrevanja sanitarne vode. Topla sanitarna voda je seveda nujna, danes si kakovostnega življenja brez nje ne moremo več predstavljati, toda kako si jo zagotoviti na varčen način. Odgovor vam ponujamo pri podjetju Kronoterm, z našo sanitarno toplotno črpalko.

Poleg ogrevanja objekta je segrevanje sanitarne vode drugi največji strošek v družinskem proračunu. Raziskave potrjujejo, da sanitarna toplotna črpalka najbolj ekonomično segreva sanitarne vode. Sanitarna toplotna črpalka se cenovno primerja edinole s sončnimi kolektorji in sicer, če so nameščeni na idealnem položaju. Ko sem prištejmo še stroške investicije, pa je sanitarna toplotna črpalka daleč najugodnejša rešitev.

Katero izbrati?

Sanitarna toplotna črpalka je pri podjetju Kronoterm na voljo v več različnih izvedbah. Za najzahtevnejše uporabnike je na voljo sanitarna toplotna črpalka ECO WP2 LF-202E | WP2 LF-302E, ki omogoča visoko učinkovitost in enostavno upravljanje z grafičnim LCD zaslonom. Če uporabnik išče optimalno sredino med stroški investicije in visoko učinkovitostjo je zanj prava rešitev sanitarna toplotna črpalka SILVER WP2 LF-202S | WP2 LF-302S. Tretja možna rešitev je STAR WP2 LF-202B, WP2 LF-302B, ta sanitarna toplotna črpalka pa je namenjen gospodinjstvom s predhodno vgrajenim bojlerjem.

sanitarna toplotna črpalka

sanitarna toplotna črpalka silver
Slika 1: Sanitarna toplotna črpalka: STAR, SILVER, ECO

sanitarna toplotna črpalka eco

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sanitarna toplotna črpalka je na voljo tudi v različnih velikostih

Razlikujemo tudi med modeli namenjenimi za manjše uporabnike (S1), večje uporabnike (S max) in za uporabnike z že obstoječim bojlerjem (S T). Sanitarna toplotna črpalka S1 ne potrebuje veliko grelne vode, z volumnom 100 L pa je idealna za počitniške hiše in stanovanja. Kaj pa tista gospodinjstva, ki vsebujejo velike porabnike tople vode? Odgovor je sanitarna toplotna črpalka S max, z grelno močjo 8 kW in možnostjo daljinskega upravljanja s CLOUD Kronoterm aplikacijo.

Kronoterm pa je pripravil tudi rešitev za tiste, ki imajo dovolj dober obstoječ bojler. To je model S T, ki se lahko priključi kar na steno.

VIDEO 1: Sanitarne toplotne črpalke Kronoterm

https://www.youtube.com/watch?v=lI-AHLrKc0Y

Rate this post