ročna limfna drenaža
Zdravje

Ročna limfna drenaža nudi obilico pozitivnih učinkov na naše zdravje in počutje

Ročna limfna drenaža sodi med masažne tehnike, v medicini pa se jo uporablja za spodbujanje delovanja limfnega obtoka in odpravo endemov. Ročna limfna drenaža poskrbi za preventivno dobro delovanje limfnega sistema. Ta masažna tehnika deluje tako, da gibi rok posnemajo utripanje limfnih žil. Pritiski dlani so zelo blagi, gibane pa je počasno. Za razliko od ostalih masažnih tehnik, ročna limfna drenaža ne uporablja olj in mazil.

 ročna limfna drenaža

Tehniko limfne drenaže se uporablja za zmanjševanje stresa, saj ima zelo pomirjajoče učinke, pripomore k ohranitvi napete in elastične kože, uporablja se jo tudi kot pomoč pri zmanjševanju telesne teže in pri odpravi celulita. Limfna drenaža ima pozitivne učinke na odpravo zabuhlosti oči, pri zdravljenju aknaste in problematične kože ter pri razstrupljanju telesa. Ročna limfna drenaža pa se uporablja tudi v terapevtske namene. Učinkovita je pri rehabilitaciji poškodb ali po celjenju po večjih operacijah, uporablja se tudi pri operativni odstranitvi bezgavk in pri oslabljenem delovanju limfnega sistema. V splošnem pomaga tudi pri otekanju telesa.

Limfni sistem je pomemben sistem v našem telesu, ki je odgovoren za odvajanje vode in nekoristnih snovi iz našega krvnega obtoka. Skrbi tudi za vzdrževanje volumna krvi v krvnem obtoku. Zato je njegovo pravilno delovanje velikega pomena. Cilj ročne limfne drenaže je ta, da uravnovesi tekočine v telesu in poskrbi za odpravo odvečne tekočine iz medceličnih prostorov. Če želimo doseči željene rezultate, en obisk terapije žal ni dovolj in še ne prinese izboljšanja. Tako se terapijo razdeli na več srečanj, število pa se prilagaja potrebam. Ena terapija traja od 30 do 60 minut, to pa je odvisno od izbranega področja. Podjetje Vita spa je posebno usposobljeno za področje ročne limfne drenaže. V kolikor bi potrebovali to storitev so pravi naslov za to. Poleg limfne drenaže pa v njihovi ponudbi najdete še številne druge storitve iz področja zdravja, sprostitve in oblikovanja telesa.

Rate this post