Kulinarika

Preproste sladice

Vas zanima izdelava preproste sladice? Te so lahko videti veličastne in pa celo podobne pravim kulinaričnim mojstrovinam. Zagotovo ste mnenja, da za njihovo pripravo potrebujete veliko znanja, ampak temu vsekakor ni tako. Rečemo jim preproste sladice z razlogom in sicer njihova priprava je zares tako enostavna, da se je lahko loti čisto vsak. Lahko bi rekli, da so preproste sladice sanje vsakogar, kateremu ni do preživetja celotnega dopoldneva ali pa popoldneva v kuhinji. Za te sladice potrebujemo samo sestavine, katere lahko najdemo v skoraj vsaki trgovini, ki je blizu nam. Bistvo teh sladic pa je zagotovo to, da te postrežemo na tak način, da bodo te videti “modne” in da se bodo vsi spraševali koliko časa smo zanje porabili.

preproste sladice

Vsekakor je najbolj preprosta priprava sladice, sladica v kozarcu. Včasih so se v kozarcih stregle le tiste sladice, pri katerih je bilo to potrebno, torej ali so bile zelo tekoče, tako da je bila priprava in postrežba skoraj nemogoča, ali pa so svojo obliko popolnoma izgubile med samim uživanjem (naprimer sladoled). Včasih smo za te sladice, torej sladoledne ali pa tudi sadne kupe, izbrali tiste najbolj prefinjene skodelice v naši omari, danes pa preproste sladice postrežemo v različnih lončkih in skodelicah, tudi če so te trdne oblike in jih lahko postregli na krožniku.

Postrežba sladice v kozarcu oziroma lončku, ima prednost v tem, da je ta pripravljena za eno samo oseba, tako da lahko vsako posebej preprosto okrasimo in pa naredimo privlačno očem, tako da je njihova postrežba zelo enostavna. Za postrežbo preproste sladice, torej ne potrebujemo fine skodelice, saj je pri sladicah vsekakor pomembno, da nas pritegne sama sladica, torej vsebina in je posoda, v kateri ta stoji. Tako da so danes te sladice velikokrat postrežene v kozarcih za vlaganje, tu je bistvo le v tem, da se izbere prava velikost za to sladico.

Rate this post