Dom in vrt

Atraktivni parketi iz naravnega lesa so vedno v modi

Parketi so najboljša izbira glede talnih oblog, ker so narejeni iz naravnega lesa, ekološki, okolju in ljudem prijazni ter topli, da smo na njih lahko bosi. Tudi talno ogrevanje se lahko položi pod parket, takrat dajejo še poseben efekt prostoru. Parketi so vedno v modi in jih izbere največ Slovencev za talne obloge, saj so z njimi res zadovoljni. Zelo os vzdržljivi in estetski, saj lahko izbirate med več kot 700 barvnimi odtenki ter vzorci.

parketi

Da so parketi odlična izbira, je splošno znano, saj so zelo odporni na vlago, če se jih polakira in pravilno namesti, topli ter trdni, zdržijo zelo dolgo časa. Če se kdaj obnovi njihova površina, pa zdržijo po več generacij, zaradi tega pa so zelo cenovno ugodna investicija v lasten dom, pisarno ali poslovne prostore.

Parketi se polagajo tudi v velikih javnih prostorih, šolah, knjižnicah in obratih s proizvodnjo, saj se res obnese, ker gre za naraven les in če se izbere najbolj vzdržljivega, je to zadetek v polno. Največkrat stranke izberejo hrast, ker je najboljši les pa tudi zelo lepo zgleda. Seveda so na razpolago še druge vrste lesa, kot so javor, macesen in podobno, ki imajo drugačno strukturo lesa in vzorce ter seveda barve.

Parketi so izvedeni v velik odtenkih, trenutno so v modi svetle barve, so pa možni tudi temnejši ali srednji toni, odvisno je od vašega pohištva in okusa, kako bo prostor izgledal. Na parket lahko postavite karkoli, od omar do delovnih pultov, postelj, sedežnih garnitur, kuhinjskih omaric in podobno. Srečamo jih celo v kopalnicah. Kupci pravijo, da so zelo zadovoljni, ker nimajo pod nogami mrzlih ploščič in so lahko bosi.

Kakovostni parketi dajejo prostoru naraven izgled in toplino. So tudi zelo hvaležni za čiščenje niti se ne mažejo dosti, še posebej so primerni za hišne ljubljenčke, ki puščajo za sabo kup dlak in druge umazanije, s parketa pa je to lahko odstraniti.

Rate this post