Moda in lepota

Otroška oblačila Medora

Otroška oblačila in odeja so eden izmed osnovnih elementov otroške opreme in so tudi čudovito darilo, če so kvalitetni ter narejeni doma, kot na primer izdelki na spletni strani www.medora.si. Po rojstvu otroka se hitro izkaže, da je odeja skoraj nepogrešljiva kot tudi obleka. Omogoča vam, da dojenčka povijete med spanjem, da se lahko umiri. Otroška odeja se veliko bolje oprime telesa kot toge prešite odeje, zato se počuti kot v maminem trebuhu. Odeja je nenadomestljiva tudi pri igri, sprehodu, po kopanju, vožnji z avtomobilom ali v mnogih drugih situacijah. Otroška oblačila pa morajo biti topla in mehka ter trpežna in prijazna koži, zato so narejena iz naravnih materialov.

Ko brskate po otroških odejicah in oblačilih, lahko hitro ugotovite, da je izbira zares ogromna. Ponudba proizvajalcev dodatkov za otroke med drugim obsega pletene odeje, bombažne, bambusove, volnene, muslin, minky odeje, pa tudi odeje iz mešanice vseh materialov. Katero otroško odejico in obleko izbrati, da greje otrokovo telo, a ga ne pregreje, da je prijetna na dotik, trpežna in praktična? Vredno je razmisliti o prednostih in slabostih posameznih materialov, zaradi česar bo izbira popolnih izdelkov lažja.

Bombažne odeje in obleke so mehke in prijetne na dotik. Kot nalašč so za najmlajše otroke, saj ne samo, da ne dražijo kože, ampak tudi ne povzročajo alergij. Njihova prednost je, da prepuščajo zrak in tako otroku zagotavljajo toplotno udobje. Bombažne odeje in obleke lahko perete večkrat na višjih temperaturah brez strahu, da bodo izgubile svoje lastnosti.

Obleka iz bambusa bo delovala tako rekoč v vsakem letnem času. Tkanina iz bambusa ima naravne termoregulacijske lastnosti, zaradi katerih ohranja dojenčka toplega in hkrati preprečuje pregrevanje. Odeje iz bambusovih vlaken so prijetne in mehke na dotik. Poleg tega imajo antibakterijske lastnosti in dobro absorbirajo vlago. Ko se odločate za odejo iz bambusa, ne pozabite, da pri pranju ne smete uporabljati mehčalcev, saj lahko izgubijo svoje lastnosti.

Med ponudbo proizvajalcev dodatkov za otroke so vredne pozornosti tudi volnene odeje in obleke. So kot nalašč za hladnejše dni, zato jih priporočamo za zimski čas. Velike volnene odeje so tople, prijetne na dotik in prožne, zaradi česar odlično ovijejo otrokovo telo. Uporabljajo se lahko tudi doma. Poudariti velja tudi njihove lastnosti vzdržljivosti in praktičnosti. Poleg tega je volna antialergijska, saj se v njej ne nabirajo bakterije in pršice.

Rate this post