najem detektiva
Varnost

Najem detektiva za različne namene – zanesljiva in diskretna storitev

Nobena skrivnost ni, da se za najem detektiva odloča vse več ljudi, razlogi za to pa so različni. S svojim zasebnim detektivom lahko stopite v stik tudi na spletni strani https://infocenter.si/detektivske-storitve-in-detektiv/, kjer si lahko preberete tudi številne zanimive in uporabne informacije o njihovem delu in uporabnosti njihovih storitev. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj ključnih in zanimivih dejstev o zasebni detektivski storitvi in najbolj pogostih dejstvih, zaradi katerih se ljudje sploh odločajo za najem detektiva.

Področja delovanja zasebnega detektiva

Zasebni detektivi delujejo na različnih področjih, vsak izmed njih pa potrebuje licenco za opravljanje detektivske dejavnosti, ki  jo podeljuje Detektivska zbornica republike Slovenije. Dokazi, ki jih zberejo uradni zasebni detektivi so veljavni v vseh sodnih postopkih, prav tako pa imajo dostope do različnih podatkov, sodnih spisov in ostalih uradnih dokumentov, pomembnih za samo preiskavo.

najem detektiva

Za najem detektiva se ljudje sicer odločajo zaradi različnih potreb:

  • kontrola in nadzor bolniškega staleža zaposlenih v podjetju,
  • nadzor in kontrola potnih stroškov prevoza na delovno mesto,
  • testiranje zaposlenih za zlorabo alkohola in drog v delovnem času,
  • poizvedba o različnih podatkih o dolžniku z neporavnanimi obveznostmi,
  • osebno vročanje tožb, izvršb, sodb, opominov, vabil, sodnih odločb in vlog,
  • pridobivanje dokaznega gradiva za zavarovanje in dokazovanje pravic in upravičenj stranke,
  • konkurenčna prepoved in konkurenčna klavzula zaposlenega,
  • priprava aktov in pravilnikov,
  • pridobivanje podatkov o kandidatih za delovno mesto pred pričetkom dela.

Je najem detektiva prava stvar za vas?

Kot smo že omenili, se za najem detektiva naročniki odločajo v različnih primerih. Če se tudi vi znajdete v enem izmed zgornjih primerov, potem je odločitev za detektiva prava za vas. Sicer pa zasebni detektivi v Sloveniji delujejo tudi na drugih področjih. Med drugim sodelujejo pri iskanju pogrešanih oseb, pri dokazovanju mobinga na delovnem mestu in razkrivanju prevar različnega tipa ter pri raziskovanju finančnih prevar.

Delo zasebnega detektiva je pogosto predstavljeno popolnoma napačno. Predvsem v filmih ga spoznamo kot nekoga, ki zasleduje nezveste partnerje, dokaze pa nato predoči naročniku. Vendar pa je zasebno detektivstvo bistveno več kot le evidentiranje ljubezenskih afer. V večini so odgovorni za kredibilen in pošten potek različnih poslovnih procesov, upoštevanje predpisanih pravil in transparenten potek poslov. Prav z njihovo pomočjo so si pomagali že številni naročniki.

Rate this post