Livarna
Trgovina in storitve

Livarna za najzahtevnejše stranke

Livarna je industrijsko podjetje, v katerem se uliva kovinske izdelke ali kovine. Livarna LKR pa je slovensko podjetje, ki je posebej specializirano za proizvodno tehnološko najbolj zahtevnih ulitkov in ognjeodpornih keramičnih izdelkov. V podjetju izvajajo različne destruktivne in nedstruktivne preskusne postopke. Vse to pa z namenom zagotavljanja najvišje stopnje kakovosti. Livarna LVK namreč za svoje stranke želi le najboljše, zato so tudi njihove storitve na najvišjem nivoju. Pri svojem delu so osredotočeni in bred seboj vidijo jasen cilj – svojim odjemalcem zagotoviti le vrhunske končne izdelke. Ključ uspeha livarne pa je vlaganje v znanje in konstantno učenje, poudarek na tehnološkem razvoju in uporaba vsega znanja in izkušenj v praksi.

Osredotočeni smo na potrebe naših odjemalcev. Nenehno vlagamo v nova znanja, v tehnični in tehnološki razvoj v nov sodoben strojni park.

Napredna tehnologija obdelave kovin

Livarna je torej obrat, v katerem je glavna dejavnost litje in oblikovanje najrazličnejših izdelkov iz različnih kovin. Izdelani izlitki imajo težo od 0,1 kg pa vse do 10 ton na posamezen izdelan kos. To dejstvo pa priča o tem, da livarna omogoča res širok razpon dela in je zato vsestransko uporabna. Izlitki narejeni v livarni se uporabljajo v avtomobilski industriji, elektroindustriji in sanitarni industriji. Velikokrat pa gre tudi za izdelavo posameznih unikatnih kosov ali majhnih serij posebnih ulitkov. Te se izdeluje z uporabo sistemov steklo/ester.

Izlitki, ki se jih izdeluje v livarni, morajo biti zelo natančno in kakovostno izdelani. Zato strokovna livarska podjetja pri svojem delu uporabljajo vrhunski sistem Shaw. Ta namreč zagotavlja najbolj precizno oblikovanje površin kovinskih izlitkov. Za uspešno delo je na vsakem koraku še kako potrebno poznavanje tehnologije. Pri podjetju LKR za predprodukcijske modele in komponente uporabljajo vrhunsko 3D tehnologijo tiskanja, ki omogoča neverjetno hitro prototipiranje. Na tak način dobijo natančen vpogled v izdelek, ki si ga stranka na koncu želi dobiti v svoje roke. In dovolj dobro je le vrhunsko.

 

Rate this post