Dom in vrt

Klime za vaš dom

Poletje je že tu in z njim je prišlo tudi nekaj neprijetnih situacij. Med popoldanskimi urami že težko zdržimo zunaj, saj sonce le res pripeka, kar pa je zelo nevarno. Zaradi močnega sonca, zunaj postane nevarno, a včasih nam tudi stanovanje ali hiša ne pomagata, saj sopara pride v naš bivalni prostor. Če ima naše stanovanje slabo izolacijo, je situacija še bolj neprijetna.

Če se želimo tej poletni vročini izogniti in malo skriti, so klime prava stvar za nas. Klima je res odličen način kako pobegniti pred poletnim soncem in vso vročino. Klima bo namreč vaš dom prijetno ohladila, nekatere klime ki so malo bolj moderne pa imajo tudi funkcijo, da vaš dom tudi ogrejejo, kar nam pride tudi prav ob mrzlih jesenskih in zimskih dneh.

klime

Je odličen dodatek za vsako hišo in stanovanje, cene klime pa se gibljejo od 400 do 2000 EUR, cena seveda vsekakor ni preveč mamljiva, je pa res, da lahko za zares ugodno ceno dobiš kvalitetno klimatsko napravo. Odvisno je tudi od znamke, števila funkcij in moči klimatske naprave. Klima je naprava za vse hiše in stanovanja ter objekte ki imajo dobre in primerne pogoje za njeno namestitev. Kaj pa potrebujete? Potrebujete namreč samo elektriko, nekaj  proste stene, najbolje je, da je klima nekje na sredini stene, tako bo lažje hladila ali pa ogrevala vaš dom. Seveda klima ni samo ena. Poznamo več vrst klime.

Če imate manjše stanovanje ali manjšo hišo, boste za klimo plačali manj denarja, saj bo potrebno manj moči za majhen prostor, v kolikor pa živite v večjem objektu, pa vas bo klima stala nekaj EUR več, saj je potrebna večja moč  za ogrevanje ali hlajenje večjega prostora. Klimatske naprave so zelo preproste za vzdrževanje, se kar je potrebno storiti je zamenjati zračne filtre, ki filtrirajo naš zrak, saj se umazanija nabere, kar p ni dobro za naša pljuča.

Rate this post