IZBRANI NAJBOLJŠI PRISPEVKI O NVO!

Po enem tednu odprtega spletnega glasovanja in odločitvi žirije so znani zmagovalci pobude »Vsak dan novinar, en dan nevladnik«. V okviru pobude so novinarji en dan preživeli skupaj z različnimi nevladnimi organizacijami ter iz prve roke spoznali, s čim se nevladniki srečujejo, kakšne so težave ter vsakodnevni izzivi.

Odziv na spletno glasovanje je presegel vsa pričakovanja in očitno je bilo, da so se nevladne organizacije na glasovanje zelo dobro pripravile in vključile svoj glasovalni stroj.

Kolesje tega stroja smo zaradi množičnega glasovanja morali vzeti pod drobnogled ter se odločili, da bomo s preverjanjem identitete pošiljatelja (IP) pretirano glasovanje omejili. Istočasno je svoje delo opravljala tudi žirija, ki so jo sestavljali Emina Hadžić kot predstavnica NVO in zelo dobra poznavalka sektorja, Patricija Virčič kot predstavnica vsebinskih mrež, Jure Strah kot predstavnik regionalnih stičišč, Aleš Kocjan kot predstavnik novinarjev ter Rok Avbar v imenu CNVOS.

Po zaključku glasovanja in preštevanju glasov lahko razglasimo zmagovalce v posameznih kategorijah.

Najboljši avdio ali avdio-vizualni prispevek po mnenju publike je prispevek Karin Sabadin An bot daš, tri bote dobiš, objavljen na RTV Koper-Capodistria. Publiko je v kategoriji najboljši pisan prispevek, objavljen v tiskanem mediju ali na spletu najbolj prepričal prispevek Darjana Fujsa z naslovom Bumerang Sreče združuje otroke, naravo, šport in zabavo, objavljen na Pomurec.com.

Žirija je za najboljši avdio ali avdio-vizualni prispevek izbrala prispevek Boštjana Najžarja o Zadrugi Dobrina, ki ga je predvajal Radio Prlek.

Prispevek Mi nismo nikakršni heroji novinarja Luke Lukiča je po mnenju žirije bil najboljši izmed devetnajstih pisanih prispevkov. Isti prispevek je žirijo prepričal tudi kot najboljši prispevek v celoti.

Nagrajenci bodo svoje nagrade prejeli v okviru enega od prihajajočih dogodkov. Na tem mestu velja posebna zahvala vsem tistim, ki so prispevali k izvedbi pobude.

Izjemni odzivi vseh udeleženih in pozivi novinarjev, da jim je čas, preživet z NVO, v marsikaterem oziru spremenil pogled na delo nevladnikov, je potrditev za celoten sektor.