Vsak dan novinar – en dan nevladnik 2013

Regionalna stičišča in Center nevladnih organizacije Slovenije CNVOS si v okviru pobude MOJA DRUŽBA (www.mojadruzba.si) še naprej prizadevajo za krepitev nevladnih organizacij. Letos tako ponavljamo leta 2011 prvič uspešno izvedeno akcijo povezovanja z mediji Vsak dan novinar – en dan nevladnik, ki je priložnost, da nevladne organizacije povečajo svojo prepoznavnost, pa naj gre za posamezna društva, zavode ali ustanove ali sektor kot celoto.

 

 

VSAK DAN NOVINAR – EN DAN NEVLADNIK

 

Kako in zakaj odpiramo vrata novinarjem
Čeprav novinarji redno poročajo o dogodkih in akcijah nevladnih organizacij, nimajo celovitega vpogleda v njihovo delovanje in se ne zavedajo raznolikosti njihovih dejavnosti, kakor tudi ne težav, s katerimi se vsakodnevno spopadajo. Da bi delo v NVO približali novinarjem, jih bomo povabili, da en dan preživijo v NVO. Ne kot novinarji, ampak kot pravi nevladniki, ki se bodo vključili v delo izbrane NVO. Novinarji bodo o preživetem dnevu v NVO pripravili prispevek in sodelovali v glasovanju za najboljši (najbolj poveden) prispevek.

Potek akcije
Akcija bo potekala od maja do septembra 2013. Nevladne organizacije, ki bodo želele sodelovati, se bodo lahko prijavile do začetka maja. 10. maja bodo po vsej Sloveniji istočasno potekali novinarski zajtrki, na katerih se bodo novinarji spoznali z NVO in okrepili medsebojne stike. Konec maja bo potekal teden NVO novinarjev, teden, v katerem se bodo novinarji prelevili v nevladnike. Čez poletje bo potekalo glasovanje o prispevkih, septembra pa bomo na festivalu nevladnih organizacij LUPA razglasili zmagovalce glasovanja.  
Nevladne organizacije, ki delujejo v osrednje slovenski regiji ali na nacionalni ravni, vabimo na novinarsko-nevladniški zajtrk v Hostel Celica, in sicer 10. maja 2013 ob 10:00. Prijave zbiramo do 7. maja 2013 na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na 01 542 14 22.

 

Kako lahko sodelujete?

V akciji lahko sodelujejo vse NVO, ki dnevno izvajajo aktivnosti, v katere bi se lahko vključili novinarji. Prijavite se lahko tako, da do 7. 5. 2013 na elektronski naslov regionalnega stičišča, ki deluje v vaši regiji, pošljete opis svoje organizacije in dela, ki bi ga novinar opravljal. Pozorni bodite na to, da bo delo povezano z vašim osnovnim poslanstvom in čim bolj zanimivo za novinarski prispevek.

Kaj boste s tem pridobili?

- večjo prepoznavnost in medijsko pokritost organizacije,
- boljše stike z novinarji,
- stike z NVO širom Slovenije.

 

»Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete: Institucionalna in administrativna usposobljenost; prednostne usmeritve: Spodbujanje razvoja nevladnih organizacij, civilnega in socialnega dialoga.«