O akciji: Dober tim se gradi v nevladnih organizacijah

Akcija v okviru pobude Moja družba spodbuja partnerstvo med nevladnimi organizacijami in gospodarstvom. Sodelovanje med podjetji in nevladnimi organizacijami namreč še vedno temelji predvsem na donacijah in sponzorstvih, le redko takšno sodelovanje preraste v partnerstvo pri izvajanju aktivnosti ali v ponujanje NVO storitev podjetje.

Da bi spremenili obstoječo prakso, bomo podjetjem ponudili izvedbo »teambuidinga« (sklop aktivnosti, namenjenih vzdrževanju vezi med člani timov - boljša komunikacija, zaupanje med člani, višja motivacija ipd.) v nevladnih organizacijah. Akcija bo tako povezala ukrepe podjetij za spodbujanje motivacije zaposlenih s spoznavanjem NVO sektorja in pomočjo neki konkretni NVO. Nadgradili bomo dobro prakso Unicredit banke, ki je svoj teambuilding izvedla v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana - Moste Polje. Skoraj 200 bančnikov je barvalo ograjo in kontejnerje ter urejalo okolico doma v Krajnski Gori, člani uprave pa so se pomerili v sestavljanju in izdelavi lesenih igralnih hišk za otroke.

Akcija bo potekala od februarja 2011 do septembra 2012. Zainteresirane NVO in regionalna stičišča so skupaj razvila teambuilding program, ki ga bodo NVO lahko trajno uporabljale. Regionalna stičišča bodo za podjetja oblikovala ponudbo s predstavitvijo vseh NVO, v katerih se bo lahko teambuilding izvajal, in pripadajočih teambuilding programov. Ob koncu akcije bo CNVOS oblikoval promocijsko zloženko s predstavitvijo vseh teambuildingov in njihovih učinkov, ki bo služila za nadaljnjo promocijo sodelujočih NVO in podjetij.

Prelistajte predstavitev.

[issuu width=550 height=389 backgroundColor=%23222222 documentId=120704101354-01e6808fade344a2b43184a8d7c5a9d2 name=katalog_dober_tim username=cnvos tag= unit=px v=2]