AmCham Teden korporativnega prostovoljstva "Vračamo družbi"


Več kot 30 korporativnih prostovoljskih akcij več kot dvajset slovenskih podjetij je med 30. septembrom in 4. oktobrom 2014 potekalo po različnih lokacijah po Sloveniji. Šolam, vrtcem, organizacijam in društvom je v teh dneh pomagalo okoli 500 prostovoljcev, ki so skupaj opravili 3180 delovnih ur. Najlepše se zahvaljujemo vsem, ki ste sodelovali!

Pri Slovenski filantropiji se zavedamo, da je korporativno prostovoljstvo pomemben del družbene odgovornosti podjetij in hkrati krepi vrednote, kot so solidarnost, sočutje in humanost. Prostovoljski programi podjetij imajo v razvitem svetu že dolgo tradicijo, saj zagotavljajo trdne vezi z lokalno skupnostjo in prinašajo koristi tako zaposlenim, kot tudi podjetju, neprofitnim organizacijam in navsezadnje celotni lokalni skupnosti. 

Urejanje vseslovenskega prostovoljskega in migrantskega centra

Zaposleni iz podjetja Microsoft  urejajo okolico in prostore Vseslovenskega prostovoljskega in migrantskega centra, ki ga bo Slovenska filantropija odpirala v naslednjem letu.

Zaposleni iz Microsofta Slovenije so pobrusili in na novo prebarvali leseno hiško na dvorišču Vseslovenskega prostovoljskega migrantskega centra. Pobrusili in prebarvali so tudi zunanjo ograjo in postrgali mah iz betonske škarpe. V notranjosti so pobrusili okna in vrata ter jih pripravili za nadaljnje barvanje.

Spoznavam poklice in ustvarjam projekte!

Mladi udeleženci Podjetnega petka, ki ga organizira Zavod Nefiks, so se danes v okviru vseslovenskega projekta »VRAČAM DRUŽBI – AmCham teden korporativnega prosotovljstva«, ki je organiziran skupaj s Slovensko filantropijo in Ameriško gospodarsko zbornico, spoznali s podjetjem Energetika. NET. Partner projekta je Ameriško veleposlaništvo v Republiki Sloveniji, častni pokrovitelj projekta pa je Predsednik RS Borut Pahor.

Dogodek, ki se je odvijal v Centu energetskih rešitev, je bil zanimiv predvsem za mlade, tako za dijake kot tudi za študente. Odvijal se je v neformalnem duhu ter prinesel velik doprinos udelžencem, predvsem iz vidika povezovanja mladih z gospodarstvom ter zaposlitvenega opismenjevanja. Jaka 17, je navdušen nad tako sproščenim timom, kot delujejo v podjetju Energetika.NET.