Donacija kot davčna olajšava

Solidarnost med Slovenci se je zopet pokazala ob nedavni naravni nesreči. Donacija pravnih oseb je lahko davčna olajšava, vendar pa ali je lahko donacija davčna olajšava tudi, če je nakazana na račun občine?

V nedavnih snežmi ujmi in žledu se je pojavilo vprašanje, ali lahko podjetja (pravne osebe in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost) nakažejo sredstva na posebne račune, ki so jih za ta namen odprle občine.

Povežimo Ideje! NVO in družbena odgovornost podjetij

S kampanjo želijo v Središču Rotunda, Stičišče NVO Obalno-kraške regijepodjetja, NVO, medije in širšo javnost poučiti o družbeni odgovornosti in možnostih povezovanja med NVO in podjetji, obenem pa nekaj od teh možnosti povezovanja prikazati tudi v praksi.

V času trajanja kampanje želijo povezati najmanj eno od podjetij v Obalno-kraški regiji z eno od aktivnih NVO na tem območju in prikazati možnosti medsebojnega sodelovanja.

Več o projektu

Ob Dnevu za spremembe, 28. marca se nam pridružite na prostovoljskih akcijah

Če ne veste na kakšen način lahko krepite svoj tim ste vljudno vabljeni, da preizkusite in sodelujete, v kateri od predlaganih korporativnih akcij in poleg dobrega dela za dobrobit širše skupnosti povezujete svoje zaposlene in krepite timski duh izven običajnega delovnega okolja. Katerih akcij, ki bi bile najbolj ustrezne za vaš tim, se lahko udeležite, si oglejte v nadaljevanju. 

Več...

Zaposleni podjetja DM pomagali Društvu Laz

V okviru korporativne prostovoljske akcije so zaposleni podjetja DM pomagali Društvu Laz pri ureditvi pohodne poti. V petek, 20. 6. 2014, se je tako 11 zaposlenih podjetja DM odpravilo na celodnevno akcijo, v kateri so urejali pot, obnovili markacije in postavili štiri klopi, kjer se pohodniki lahko odpočijejo in občudujejo okolico. 

Več...

Uspešno povezovanje NVO in podjetji

Zakaj korporativno prostovoljstvo in kako iz enega sodelovanja podjetja in nevladne organizacije razviti dolgoročno sodelovanje? Odličen primer so na Zavodu Nefiks, kjer so že drugič uspešno izvedeli korporativno prostovoljsko akcijo s podjetjem Energetika.NET.

Skupaj s podjetjem Energetika. NET so v petek, 13. 6. 2014 izvedli karierno srečanje za mlade na Koroškem in mladim.

Več...